Как да си направим натурален освежител за въздух

Разбира се в дом, където се почиства редовно е малко вероятно да присъства неприятна миризма. Въпреки това, жените често искат да му придадат някакъв уникален аромат.

Идеи за дома

В този случай, може да помогне освежителя за въздух. Ако обаче не ви харесват химическите освежители за въздух закупени от магазина, можете да направите натурален за дома със собствените си ръце.

Какво ще ви е нужно:

  • желатин
  • вода
  • хранителни оцветители
  • етерични масла: бергамот, портокал, пачули, карамфил
  • канела на прах
  • декорация по желание

Начин на приготвяне:

Разтворете желатина на слаб огън. След това добавете оцветителя, канелата и етеричните масла (бергамот, пачули, карамфил по 5 капки, а от портокала колкото искате).

На дъното на избрана от вас форма (красив стъклен буркан или чаша) сложете декорацията (в случая са декоративни оранжеви камъчета) и напълнете с течността. Отгоре можете да сложите сухи цветя или да направите морска композиция. Всичко зависи от вашето въображение.

Ухае ли вече страхотно в дома ви?

идеи натурален освежител за въздух 02

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #ароматизатор