Как да си направим помпон във формата на ягода

Ето една добра идея за украса. Направете си помпони във формата на ягода. Закачете ги в стаята си или ги дайте на децата да играят с тях. Също така може да украсите някоя дреха или да си направите нестандартен ключодържател.

Идеи за украса

Какво ви е нужно:

  • прежда (червена, бяла и зелена)
  • дебел картон за шаблон
  • ножица

Изработка:

Вземете червената прежда и я навийте върху картонения шаблон. След това добавете няколко слоя бяла прежда (вижте на снимката) - това ще са семенцата на ягодата.

идеи помпон във формата на ягода 02


После покрийте с червена прежда, а в единия край навийте малко от зелената. Сега направете още една такава половина, като зелената прежда трябва да бъде от същата страна, като другата част.

идеи помпон във формата на ягода 03

Съединете двете половини. След това хванете помпона от зелената част и започнете да изрязвате с ножица червената част, придавайки й форма на ягода. Отначало направете топка, а след това заострете в долния край. После придайте на зелената прежда звездообразна форма (вижте на снимката), като оставите в средата няколко дълги нишки за дръжка.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #помпони