Как да си направим светещи балони

Балоните са отличен вариант за украса (',декорация) на всеки празник. Огромното им количество от цветове, форми и размери ви позволяват да украсите всяко едно помещение и да създадете празнична обстановка.

Идеи за украса

И точно затова днес решихме да ви покажем една страхотна идея, с която да удивите гостите си на следващия ви скъп празник, като направите едни доста по-различни балони, а именно светещи. Ще се получат бързо, лесно и евтино.

Какво ще ви е нужно:

  • балони
  • светодиоди (в зависимост от броя на балоните)
  • 3V батерии (в зависимост от броя на диодите)
  • тиксо

Как се прави:

Като за начало поставете "крачетата" на светодиода от двете страни на батерията. Той трябва да светне веднага. Ако не, завъртете батерията (сменете поляритета). Закрепете с тиксо светодиода за батерията. Направете същото и с всички останали светодиоди. Броят на получените светещи тела трябва да е равен на броя балоните.

идеи светещи балони

Вземете балоните и сложете всички светодиоди в тях един по един, а след това ги надуйте.

идеи светещи балони

Ако искате вашите балони да се носят из въздуха, тогава ги напълнете с хелий. В зависимост от вида на светодиодите и батериите, тези балони могат да ви радват от 24 до 48 часа. Това е напълно достатъчно за всеки един празник. След края на купона, просто премахнете светодиодите от балоните и ги запазете за следващия ваш празник.

идеи светещи балони

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #балони