Как правилно да си сварим чай със страхотен вкус и аромат

Едно от най-хубавите неща в студеното време е чашата горещ ароматен чай. Експертите горещо препоръчват тази напитка, тъй като чая е в състояние да ви спаси не само от студа и болестите през зимата, но и в жегата през горещото и сухо лято.

Полезни съвети

Многобройните изследвания, проведени в цял свят, показват неочаквани и обещаващи резултати, когато става въпрос за лечебните свойства на чая. Вече е известно, че консумацията на чай може да намали риска от развитие на заболявания, като болестта на Алцхаймер и диабет. Поради наличието на флавоноиди (специфични антиоксиданти), чаят има благоприятен ефект върху здравето на зъбите, венците и костите. Накратко, ползата от тази напитка е неоспорима. Но как да направите най-добрият чай, който ще бъде полезен за организма и в същото време да можете да поглезите вашите вкусови рецептори с чудесен деликатен вкус и аромат?

Чудите се как да изненадате вашето семейство и приятелите си с невероятния вкус на чая, който ще им предложите? Ето го решението:

За да се наслаждавате винаги на най-добрия чай, трябва да следвате тези прости правила:

1. Винаги употребявайте само сварен чай, избягвайки пакетираните му аналози.

2. Пийте само прясно сварен чай. Компонентите, които се съдържат в чая, след кратък период от време не само намалят ползите от тази напитка, но правят нейния вкус и аромат по-малко изискан.

3. Използвайте за чая, вода от подземни източници или филтрирана. В никакъв случай не използвайте минерална вода, тъй като тя е способна не само да притъпи примитивния аромат на напитката, но и достатъчно силна за да го развали.

4. Не загрявайте чая. Използвайте вряла вода само да сварите билковите и черните сортове чай. За запарка на зелен чай не се препоръчва използването на вода с висока температура, тъй като това ще добави горчив вкус на напитката.

5. Свареният чай не е предназначен да се пие в чист вид. Тази напитка трябва да се разрежда с вода. На една не много голяма чаша с вода се слага две или три супени лъжици от запарката.

6. Не пийте чая веднага след приготвянето му. Изчакайте няколко минути (обикновено три до пет), за да може аромата му да бъде по-силно изразен, а вкуса да не ви разочарова.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #чай