Килимче от хавлиени кърпи за банята

Кърпите за баня не са вечни и след няколко години на интензивно използване губят външния си вид, а на места се протъркват и дори разкъсват. Какво да правим с тях?

Идеи за дома

Някои ги превръщат в парцали за прах, други ги изхвърлят, а ние ви предлагаме да сътворите от тях меко килимче за банята, тоалетната или коридора!
Вижте идеята ни.

Какво ви е нужно:

  • 3-4 големи (или малки) хавлиени кърпи (може и стар халат)
  • ножица
  • игла и конец
  • карфици

Как се прави:

Килимчето може да бъде едноцветно или шарено, в зависимост от материала, с който разполагате. Вземете хавлиите и ги нарежете на дълги ивици с ширина 6-8 см. Размерът и дебелината на килимчето зависят от това, какви кърпи имате, колко на брой са и как ще ги нарежете на ленти.

идеи килимче от хавлиени кърпи за банята

Основата на килимчето е обикновена "плитка" сплетена от три хавлиени ленти. Вариантите за работа са два: или вие сплитате индивидуални плитки, а след това ги зашивате една за друга, или отначало зашивате една за друга лентите, а след това от тях сплитате дълга плитка. Вторият начин изглежда по-прецизен и красив, тъй като няма да са видни местата на зашиване на лентите.

идеи килимче от хавлиени кърпи за банята

Във всеки случай, при плетенето на плитката, използвайте карфици за да не се извиват хавлиените ленти, така че да не се виждат свръзките.

идеи килимче от хавлиени кърпи за банята

Когато плитката е готова, започнете да я навивате в кръг от центъра, фиксирайки я с конец.

идеи килимче от хавлиени кърпи за банята

Това е всичко! Поставете килимчето от хавлиени кърпи в банята или на друго подходящо място

!идеи килимче от хавлиени кърпи за банята

Би било чудесно, ако цвета на килимчето е в хармония с обзавеждането в банята.


идеи килимче от хавлиени кърпи за банята

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #рециклиране