Коледна звезда от филц

Много от вас за Коледа си купуват, едно красиво и ярко растение наречено понсетия, повече известно като Коледна звезда. Цветето наистина прилича на звезда, цъфти през декември и се свързва със зимните празници. Грижите за него са специфични, затова обикновено се налага да се купува ново всяка година.

Идеи за украса

Предлагаме ви днес да си направите една красива и неувяхваща понсетия от филц. Такова цвете може да залепите върху подарък вместо панделка, да украсите с него интериора или да направите празнична брошка. Целият процес ще ви отнеме около 10-15 минути.

Необходими материали:

  • филц - червен, бял и т.н.
  • ножица
  • бели непрозрачни мъниста
  • пистолет за лепене с горещ силикон

идеи коледна звезда от филц

Как се прави:

Изрежете един кръг от червения (белия) филц за основата на цветето. След това и венчелистчетата - 12 големи, 12 средни и 5-6 малки.

идеи коледна звезда от филц

Залепете върху основата първия ред от 6 големи листенца, а после отгоре още 6 големи шахматно.
идеи коледна звезда от филц

Продължете с 2 реда от средните шахматно, по 6 броя на ред. Накраая залепете най-малките венчелистчета и мънистото. Готово!

идеи коледна звезда от филц

Направете Коледна звезда и в друг цвят.

идеи коледна звезда от филц

идеи коледна звезда от филц

Друг вариант :

идеи коледна звезда от филц


Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #цветя от филц