Коледни топки с орнаменти и брокат

Скоро е Нова година и всички ние започваме да търсим интересни и креативни играчки за нашата елха. А не е ли по-хубаво да си измайсторим сами, вместо да се лутаме дълго време по магазините?

Идеи за украса

Днес ще ви покажем как да си направите ефектни топки за вашата зелена красавица. Въоръжете се с желание и създайте отрано празнично настроение в дома си.

Необходими материали:

  • прозрачни топки за елха
  • дълбок и обемен съд
  • брокат на прах
  • лепило
  • чаена лъжичка
  • четка (ако е необходимо)

идеи коледни топки с орнаменти и брокат

Как се прави:

Изсипете в подходящ съд броката на прах, който сте избрали като цвят. Вземете една прозрачна топка за елха и нанесете върху нея лепило, създавайки такава рисунка, каквато ви харесва. Това могат да бъдат различни орнаменти, хаотични линии или надписи. Бъдете внимателни и не нанасяйте твърде дебел слой лепило, както е показано на първата снимка. Правилният вариант е показан на втората снимка. Ако използвате лепило от тубичка с тънък връх за нанасяне, ще ви е доста по-удобно, в другия случай за нанасяне на лепилото ще трябва да си помогнете с четка.

идеи коледни топки с орнаменти и брокат

След като изрисувате топката с лепилото, покрийте я отгоре с брокат. Не икономисвайте от броката, иначе може да има видими следи от лепило.

идеи коледни топки с орнаменти и брокат

След като топката е поръсена с брокат от всички страни, закачете я на място, където да изсъхне напълно. Гледайте топката да не в контакт с нищо и когато тя изсъхне нацяло, с четка махнете излишния брокат, така ще остане само този който се закрепил на лепилото.

идеи коледни топки с орнаменти и брокат

Ние наистина харесахме дизайна на получените топки - те приличат на приказни снежинки, с ретро елементи. Вие може да експериментирате и да се опитате да използвате различни на цвят брокати и рисунки. Както обичаме да казваме: Всичко зависи от вашата фантазия.

идеи коледни топки с орнаменти и брокат

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.