Ето как се правят уникални коледни топки, украсени с пера

Има много коледни играчки, които се продават по магазините. Но на вас ви се иска да украсите елхата с нещо специално, уникално и неповторимо. Това, което никой друг няма в дома си! Е, разбира се ако не е чел идеи в 1001 Идеи ;)

Идеи за украса

Коледни топки, звездички, ангелчета и много други играчки могат да се направят много лесно вкъщи. Малко материали и много желание и всичко ще се получи идеално! Вижте идеята ни:

Какво ви е нужно:

  • прозрачни стъклени топки за елха
  • няколко цветни красиви пера и повечко големи бели и пухкави пера
  • тънка пръчица (например клечка за суши, кука за плетене и т.н.),
  • декоративна лента

идеи коледни топки с пера

Как се прави:

Като начало свалете металните шапчици на всички стъклени топки. Направете го внимателно, за да можете да ги поставите отново по-късно.

идеи коледни топки с пера

След това вземете едно цветно перо и с помощта на пръчицата внимателно го поставете вътре в топката. След това вземете голямо бяло перо, което също пъхнете в топката. Трябва да го поставите така, че бялото перо да притисне цветното към едната стена на топката.

идеи коледни топки с пера

Вземете следващото цветно перо и отново го поставете вътре в топката. След това го фиксирайте да не мърда с друго бяло перо. Ако топката вече е доста плътно напълнена, вземете само няколко цветни пера и ги разпределете вътре.Напълнете топката с бели пера възможно най-плътно, така че цветните пера да са добре фиксирани по стените й.

идеи коледни топки с пера

Когато сте готови с всички топки, поставете отново металните им шапчици. Накрая вземете декоративни лентички с дължина 10-15 см и ги вържете за топките под формата на панделка с опция за окачване.

идеи коледни топки с пера

идеи коледни топки с пера

Коледните топки, украсени с пера са готови

!идеи коледни топки с пера

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.