Красива поставка за четки за грим от грамофонна плоча

Ако ви се намират у дома стари грамофонни плочи и повечето от тях вече нямат сантиментална стойност за вас, можете много лесно да ги трансформирате в полезна вещ. Днес с този стар аналогов носител на информация, ще ви покажем как да си направите красива поставка за четки за грим.

Идеи за дома

Така че, ако сме ви заинтригували, четете по-надолу.

Нужни материали:

  • стара грамофонна плоча
  • стъклен буркан или консервна кутия
  • два цвята акрилна боя (в случая златна и червена)
  • гумени ръкавици
  • супер лепило
  • красиво плоско копче


идеи красива поставка от грамофонна плоча


Как се прави:

Загрейте фурната до температура 120-140 градуса. След това върху решетката й поставете грамофонната плоча. Тъй като плочата е направена от поливинилхлорид, много бързо се нагрява, така че не пропускайте момента, когато тя стане мека, но все още не се е разтопила.


идеи красива поставка от грамофонна плоча


Сложете ръкавици, махнете плочата и я увийте около буркан или консервна кутия, образувайки произволни гънки. Бурканът трябва да стои върху маса или равна повърхност, за да може поставката да има плоско дъно. Ако първият ви опит е неуспешен, свалете плочата и я поставете обратно във фурната. Под влиянието на температурата винила ще се изправи, ще стане отново мек и можете да опитате отново.

Когато изстине плочата и се втвърди, оцветете поставката със златна боя.

За да получите красив, равномерен цвят, трябва да нанесете няколко слоя боя, след като предишния е изсъхнал. След това с почти суха четка и малко червена боя, докосвайки леко повърхността, тонирайте всички изпъкнали места на поставката.

Обърнете специално внимание на краищата, имитирайки протриване.

Поставката се превърна в стилизирана роба, към която ви се иска да зашиете копче. Затова изберете красиво плоско копче и го залепете на подходящо място.

Готово! Вече имате красива поставка за четки за грим или уникален моливник. Преценете вие за какво би ви била полезна тази поставка.

идеи красива поставка от грамофонна плоча

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.