Красиви снежинки от солени кристалчета

Коледната украса трябва да е красива, ефектна, цветна и да носи много настроение. Ето защо е по-добре да я изработите сами и да вложите в нея своето виждане за красота, вместо да купувате готова от магазина.

Идеи за украса

Днес решихме да ви покажем как може да си направите страхотни снежинки от пухкави лулички и солни кристалчета. Лесно е! Вижте как може да си ги изработите.

Какво ще ви е нужно:

  • бели пухкави лулички (чистачки за лули)
  • половин литров буркан
  • готварска сол (натриев хлорид)

Съвет: Ако правите снежинките с малки деца, не използвайте други соли (например, меден сулфат). Въпреки че, кристалите на медния сулфат (син камък) могат да бъдат много по-красиви по форма и цвят, повечето от тях са отровни. А децата могат да не устоят на изкушението да опитат от тези красиви кристални зърна.

  • бял конец
  • дървена шпатула (можете да използвате клечка от сладолед)

Как се прави:

Нарежете една луличка на три равни парчета и от тях направете шестолъчна снежинка. В средата фиксирайте с конец. Оставете конеца по-дълъг, защото с него ще закачите снежинката на избраното от вас място.

идеи снежинки от солени кристалчета

В половин литров буркан изсипете вряща вода. Постепенно в нея добавяйте сол и старателно разбърквайте. Не трябва да получите пренаситен солен разтвор, така че добавяйте сол, докато тя спре да се разтваря във водата.

идеи снежинки от солени кристалчета

Сложете снежинката вътре в разтвора. След един-два часа ще забележите как по вашата снежинка започват да се образуват солени кристали. Тя обаче ще бъде готова след около 6-10 часа, тогава може да я извадите, за да изсъхне добре и след това да я използвате за украшение на дома или елхата.

идеи снежинки от солени кристалчета

идеи снежинки от солени кристалчета

идеи снежинки от солени кристалчета

идеи снежинки от солени кристалчета

идеи снежинки от солени кристалчета

идеи снежинки от солени кристалчета

Ако искате да направите цветни снежинки, използвайте различни по цвят пухкави лулички, само че те трябва да стоят по-малко часове в разтвора или да ги сложете във вече оцветен разтвор (20 капки оцветител за храна).

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #снежинки