Кубчета лед с рози за шампанско или вино

Ако искате да изненадате гостите си по време на тържество или купон, ви предлагаме една доста интересна и красива идея. Поднесете шампанското (',виното) охладено с ледени кубчета с живи рози.

Идеи в кухнята

Разбира се можете да използвате и други ваши любими цветя. Ще се уверите, че е много лесно, само трябва да се въоръжите с малко търпение и няколко минутки :)

Какво ще ви трябва:

  • 12 малки розички
  • форма за лед с 12 клетки
  • 2 тънки дървени шишчета
  • конец, тънки връзчици или ластик

Как се прави:

Отрежете стъблата на розите, но не целите, а оставете по около 5 см. Сложете във всяка клетка от формата за лед по една роза с цвета надолу и ги закрепете с конец, тънки връзчици или ластик за дървените шишчета, така както е показано на снимката.

Закрепете отстрани краищата на дървените шишчета, така че импровизираната конструкция да не мърда.

След това напълнете формичките с вода и поставете във фризера.

До сутринта вашите оригинални кубчета лед с рози ще са готови. Отрежете дръжките, поставете кубчетата в шампаниерата и поднесете на гостите си вино или шампанско със стил.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #декорация за храна

Вижте още

loading...