Купа за плодове от черупки на ядки

Черупките от шамфъстък, фъстък или други ядки могат да бъдат не просто досадни отпадъци, но и прекрасен естествен материал за направата на декоративни и напълно функционални съдове, като например купа за плодове.

Идеи за украса

Такава купа изглежда необичайно и ефектно, но и се прави много лесно! Основното нещо, което трябва да купите е хубаво нетоксично лепило. В днешно време по магазините, изборът е голям.

Да започнем с най-приятната част от процеса на работа. Поканете приятели на по бира с шамфъстък и съберете 100-200 черупки. Интересно започва идеята ни нали? Тъй като черупките обичайно са покрити със сол е желателно да я отстраните преди залепването им. За целта можете за малко да ги изварите. Формата на бъдещата ви купа може да направите най-лесно като използвате готов съд с всякаква форма. Разбира се трябва първо да го покриете с хартия за печене, за да се избегне замърсяването му и след това лесно да се отдели купата от черупки.

Смесете около една супена лъжица лепило с черупките, а след това или оформете получената смес на ръка или я изсипете в предварително подготвения съд. Придайте желаната форма и оставете да изсъхне за няколко часа. След това огледайте внимателно купата и вижте за "слаби места", където има недостатъчно лепило. Подлепете където е нужно и оставете да изсъхне (за да ускорите процеса може да използвате сешоар). След това отново поканете приятелите си на сок, но този път с плодове, поставени в новата ви ефектна и уникална купа.

идеи купа за плодове от черупки на ядки

идеи купа за плодове от черупки на ядки

идеи купа за плодове от черупки на ядки

Ето и цветен вариант:

идеи купа за плодове от черупки на ядки

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.