Ето как се прави лесен и евтин домашен ароматизатор

И друг път сме ви показвали как да си направите домашен ароматизатор, но тази идея ще ви изуми с лесното си изпълнение и минималните средства, които ще изразходите.

И въпреки малкото вложени усилия и средства, резултатът е повече от задоволителен – ще се сдобиете с чудесен и много траен домашен ароматизатор.Какво ви трябва? За първия вариант на днешната идея - един хубав буркан или стъклен съд, сода бикарбонат, чаена свещ (или друга, подходяща по големина, свещ) и етерично масло по ваш вкус.

В стъкления съд насипвате содата, капвате двайсетина капки от етеричното масло и бъркате енергично, за да попие добре маслото в содата.

идеи лесен домашен ароматизатор

идеи лесен домашен ароматизатор

идеи лесен домашен ароматизатор

Поставете в издълбано в содата кладенче чаена свещ и я запалете. Топлината на свещта ще направи излъчването на аромата по-интензивно.

Добре е съдът да е по-широчък, за да не се нагряват много стените – в случай, че не е огнеупорен.

Другият вариант на идеята е с декоративен буркан. С помощта на отвертка и чук, пробивате на капачето му няколко дупки, сипвате содата и капките есенция. Капакът на буркана ще спомогне за увеличаване на дълготрайността на аромата – така вашият домашен ароматизатор ще освежава дискретно и продължително въздуха във вашия дом. Дори да не добавите свещ в тази конфигурация, содата, която добре е абсорбирала аромата на есенцията, ще я пази и разпръсква бавно и равномерно.

идеи лесен домашен ароматизатор

идеи лесен домашен ароматизатор

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.