Лесен коледен венец с телена закачалка за дрехи

Закачалките от химическото чистене не са удобни за домашна употреба, но не бързайте да ги изхвърляте. Сега ще ви покажем няколко интересни идеи за коледен венец, които можете да направите съвсем лесно, само с помощта на клещи, тънка тел и малко украса. А с настъпващите Коледни празници, украса има буквално навсякъде! Цветна хартия, лъскави играчки за елха, гирлянди, панделки – всичко може да влезе в употреба.

А защо вместо да купуваме изкуствени продукти, не ползваме красотата на природата – намерете клонки от елха или друго иглолистно дърво, малко шишарки и погледнете нашите идеи по-долу.
Но преди да пристъпим към украсяването, ще трябва с помощта на клещи да придадем на телената закачалка подходяща форма. На снимката долу се вижда идеално - пробвайте внимателно да оформите закачалката, както е показано, а ако ви се вижда сложно, не се притеснявайте да поискате помощ от някой с по-твърда ръка.


Направи си сам коледен венец


И така – теленият венец е готов, започва забавната и креативна част! Ако сте успели да си намерите шишарки, можете да ги боядисате леко в бяло по краищата или да ги напръскате с лъскав спрей, а защо не и да боядисате с интересен лак за нокти. Украсените шишарки прикрепете към закачалката с помощта на дебел конец или тънка тел. А ако искате да се улесните, можете да направите основа от клонки – не е задължително да са зелени.

Направи си сам коледен венец

Направи си сам коледен венец

Направи си сам коледен венец

Направи си сам коледен венец

Друг, много лесен и бърз вариант на коледен венец, можете да направите само с гирлянди:

Направи си сам коледен венец

А ако добавите и играчки, се получава доста добър резултат:

Направи си сам коледен венец

Венците от цветна хартия също са страхотна идея – те се правят най-лесно:

Направи си сам коледен венец от хартия

Едни от най-ефектните венци стават само с нанизани играчки. Е, малко по-скъпичко ще ви излезе, но пък ефектът е страхотен!

Направи си сам коледен венец от играчки

Ако искате да сте еко – може да направите венеца си от рециклирана хартия. Добавете малко цветен детайл с панделка или две-три играчки, ако ви се струва скучен.

Направи си сам коледен венец


Текстилната лента също е много добра идея за изработване на венец. Вижте какви красиви венци стават от парчета цветен плат или панделки:

Направи си сам коледен венец


Направи си сам коледен венец


Разбира се, вашият коледен венец може да бъде комбинация от всички идеи дотук.

Важното е да се забавлявате и да сте доволни от резултата! Желаем ви весели празници!


Направи си сам коледен венец

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #коледен венец