Лесна декорация за саксия

Искате да освежите скучните цветове на саксиите? Можете да купите декоративни поставки, но можете да направите чудесна декорация и сами – бързо, лесно и много евтино. Трябват ви кутия от консерва, дебел картон, лепило, боя и малко плат – едноцветна тъкан, която да гарнирате с дантела.

Ето как се прави:

Почистете и обезопасете ръбовете на металната кутия. Нарежете картона на тънки ленти, като дъсчици и облепете кутията.

декорация на саксия

Боядисайте първо с кафява, а после и с бяла боя, като бялата не нанасяте много плътно, за да можете да постигнете ефекта „състарена мебел“.

декорация на саксия

декорация на саксия

Изрежете парче плат с размерите на вътрешната страна на кутията. Обточете с дантела. Това можете да свършите и без да ползвате шевна машина.

декорация на саксия

Залепете тъканта от вътрешната страна, като дантелата подгънете по показания на снимката начин. И ето, че имате уникална декорация за саксията с минимум усилия и средства.

декорация на саксия

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.