Лесна идея как да поливаме цветята, докато не сме си у дома

Ето една лесна идея за домашна, самостоятелна напоителна система, която можем да използваме докато отсъстваме от къщи.Тръгвате на дълга почивка, но се притеснявате за цветята – няма на кого да оставите ключ, за да се погрижи за тях, а през лятото те се нуждаят дори от повече вода. Не ви се ще да съкращавате заслужената годишна почивка. Какво да правите? Ние ще ви кажем!

Трябват ви само няколко празни бутилки, две-три минути четене, за да разберете приложението на тази идея за своеобразна домашна напоителна система и още толкова за практическото изпълнение.Стъклени бутилки или пластмасови?

Идеята с еднакъв успех се прилага и с двата вида бутилки, така че, който и вариант да изберете, можете да добавите естетически подобрения на вашия малък домашен проект – рисунки и интересна декорация върху повърхността на бутилките.

Идеи за поливане на цветя

Ако отсъствието ви от дома ще е продължително, е добре да намерите бутилки с по-голяма вместимост. Измийте ги добре, напълнете с вода, пробийте в капачката на шишето отвор с радиус 1 см, издълбайте в пръстта на саксията дупка с дълбочина 3 см и с рязко движение (за да не се разсипе водата), забучете пълната бутилка с вода.

Цветята ви ще пият толкова вода, колкото им е необходима, а вие ще почивате спокойно, без да се притеснявате, че докато ви няма, цветята ще изсъхнат. Хитро нали?Ако ти хареса тази идея, сподели я с приятел :)

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #цветя