Лесна топка от балони и варива

Децата обичайно се радват на новите играчки за доста кратко. Интересът им към тях бързо изчезва и след няколко дни ги забравят. Те отново искат все нови, ярки и необичайни играчки. Но не винаги е по джоба на родителите постоянно да радват децата си с купени играчки.

Идеи за дома

Затова защо не опитате да им направите сами играчка, например цветна, мека топка от балони и някое от варивата, които имате в шкафа на кухнята. Ще стане бързо, лесно и евтино, а и детето ще има ново забавление.

Какви материали ще са ви нужни:

  • разноцветни балони
  • зърнени култури (ориз, елда, просо, боб, грах, леща и т.н.)
  • фуния
  • ножица

Как се прави:

За една топка ще ви са нужни два балона. Надуйте балоните и ги дръжте така няколко минути, за да се "поразтегнат". След това им изпуснете въздуха. Поставете фуния в единия балон и напълнете с избраната от вас зърнена култура до желания размер. Извадете фуниятa и отрежете излишната част от балона.

идеи лесна топка от балони и варива


Внимателно наденете отгоре другия балон, с вече отрязан отвор, запушвайки дупката.

идеи лесна топка от балони и варива


Топката е готова!


идеи лесна топка от балони и варива

Направете няколко такива топки в различни цветове и зарадвайте вашето дете.

идеи лесна топка от балони и варива

идеи лесна топка от балони и варива

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #играчки