Летен десерт: вкусно динено желе

Ако искате да изненадате любимите си хора или гостите ви с оригинален десерт, може използвате желатин като основна съставка. Продуктите от желе могат да бъдат с различни форми и цветове и да съдържат плодове, шоколад и други съставки.

Идеи в кухнята

Желе в диня, желе в мандарина, панделки от желе - това е само малка част от оригиналните десерти, които могат да бъдат направени с помощта на желатин. Тъй като сега е сезона на дините ви предлагаме да си направите вкусно желе в диня. Такъв десерт може да направите както за деца, използвайки само сладки съставки, така и за възрастни, добавяйки малко алкохолна напитка.

Какво ще ви е нужно:

  • диня
  • желатин (30 грама)
  • нож
  • лъжица
  • 200 мл вино или друга алкохолна напитка (по желание)
  • блокчета шоколад (по желание)
  • сламки (ако е необходимо)Една диня е достатъчна за 15-20 порции

Как се прави:

Изберете диня със здрава кора и правилна форма, измийте я добре и я нарежете наполовина.

идеи вкусно динено желе

идеи вкусно динено желе

С помощта на лъжица, извадете месестата част, но оставете малко и по кората.

идеи вкусно динено желе

идеи вкусно динено желе

Отстранете всички семки от месестата част и разбийте в блендерa. Ако не разполагате с блендер, можете да използвате ренде или сито. На този етап можете да добавите сладко вино в динения сок, ако правите десерта за възрастни. Сипете гореща вода в съд и разтворете в него желатина. Добавете желатина към динения сок. Разбъркайте добре.

идеи вкусно динено желе

Сместа, която ще се получи, разлейте в двете половини на динята. След това ги сложете в хладилника. Ако желаете, можете да добавите захар в сместа.

идеи вкусно динено желе

идеи вкусно динено желе

Когато желето се втвърди, го нарежете с кората от диня на няколко равни резена или парчета.

идеи вкусно динено желе

идеи вкусно динено желе

идеи вкусно динено желе

Можете да добавите малки парченца шоколад във всяко резенче - те ще имитират динените семки. Най-лесният начин да вмъкнете парченца шоколад е с помощта сламка. Да ви е сладко!

идеи вкусно динено желе

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #рецепти с диня