Люлка от автомобилна гума

Ако имате стара автомобилна гума, не я изхвърляйте, вдъхнете й нов живот. Тя може да послужи като отличен материал за направата на люлка.

Идеи за градината

Тази лесна и същевременно здрава конструкция може да поставите на двора на вилата или къщата си. Децата ще оценят такава люлка и ще бъдат много щастливи!

Как се прави:

Вземете сравнително запазена и не много повредена стара автомобилна гума. Измийте я добре отвътре и отвън с почистващо средство.

Снабдете се с 3 U-образни болтове среден диаметър. Пробийте 6 отвора (по 2 на еднакво разстояние един от друг) според избраните крепежни елементи.

Проверете предварително, колко точно са пробити отворите за болтовете. Оцветете гумата със спрей боя с избран от вас цвят и я оставете да изсъхне напълно. Сложете U-образните болтове в дупките.

За горната част на люлката ще ви трябва здрава верига с крепежни елементи.

Изберете подходящ монтаж. За да стане здрава конструкция ще ви трябват 4 U-образни крепежни елементи. Към всеки U-образен болт на гумата трябва да поставите U-образен крепежен елемент с верига.

От другата страна, свържете веригата с помощта на един U-образен крепежен елемент. Поставете вътре и още две парчета верига, а в горния им край поставете карабина с винт.

Готово! Можете да окачите люлка на всяко удобно за вас място!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.