12 малки хитрости за стилен интериор

Иска ви се да освежите интериора вкъщи, но не желаете или нямате възможност да отделите средства за големи промени? За щастие, ние знаем няколко малки хитрости, с помощта на които можете коренно да промените визията на една или всички стаи, да внесете свежест и комфорт в ежедневието си.

И понеже говорим за промени, заради които не е необходимо да отделяте сериозни суми от семейния бюджет, те ще са свързани с декорацията. Бихте могли да започнете със завесите - само един цветен елемент в тях, може да внесе свежест и настроение във вашата всекидневна.


Идеи за интериора на дома


А ако решите да сложите корниз на тавана, ще увеличите оптически размерите на прозорците и стаята ви ще изглежда слънчева и просторна.


Идеи за интериора на дома


Няколко колиета или колани, които не използвате отдавна, могат да придадат стил и оригиналност на старите ви пердета.


Идеи за интериора на дома


По-просторно ще изглежда жилището ви и ако сложите тук-там огледала.


Идеи за интериора на дома


Всекидневната изглежда прекалено обикновена и скучна във вашите очи? Купете си огромен дизайнерски абажур. Или пък си направете сами – в интернет има стотици предложения – лесни и оригинални.


Идеи за интериора на дома


Банята можете да освежите, а и да създадете илюзия за пространство с една хубава завеса, спускаща се от тавана. В магазините се продават такива, които се монтират посредством корниз, който прилепва за стените, с помощта елементарен механизъм. Т.е. не е нужно да дупчите плочките в банята, за да я закрепите

.Идеи за интериора на дома


Заменете старите дръжки на шкафовете и чекмеджетата! Промяната на този малък елемент ще придаде съвършено нов вид на старите мебели.


Идеи за интериора на дома


Сложете телевизора в цветна рамка. Дали, ако се поразровите, няма да намерите някоя стара рамка, която да ви свърши работа? Мацнете малко боя в свеж цвят и сте готови.
А ако нямате стара рамка – в магазините е пълно с евтини и безвкусни картини-снимки. Купете една такава, изхвърлете я, без никакви угризения и използвайте рамката ѝ . Или пък добавете още няколко рамки, боядисани в различни цветове, за разкош.


Идеи за интериора на дома


Кабелите по стените са толкова досадни и грозни! Превърнете дефекта в ефект! С помощта на такер очертайте фигури от кабел по цветната стена.


Идеи за интериора на дома


Само с една красива рамка, можете да придадете на огледалото в банята скъп и оригинален вид. /9/


Идеи за интериора в банята


Стените ви са бели и скучни? Оцветете контактите и ключовете за осветление.

Идеи за интериора на дома


Ако не ви се пребоядисва цялата стая, и все пак ви се иска някаква промяна, която бихте постигнали с минимални усилия и средства, направете цветна стена за акцент.


Идеи за интериора на дома


Илюзия за високи тавани можете да създадете, ако не боядисате докрай стените. Ето по този начин:


Идеи за интериора на дома


И изобщо, ако впрегнете въображението си, а нашите идеи са осигурили тласъка, който ви е бил необходим, за да започнете с промените, можете спокойно да продължите сами – възможностите са безкрайни.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #стил в интериора