Маргаритки от кренвирши с яйца за закуска

Ето един лесен и вкусен начин да разнообразите закуската си! Цветя във формата на маргаритки от пържени кренвирши с яйца, ще изглеждат страхотно на масата.

Идеи в кухнята

Скучно изглеждащата храна, не е толкова привлекателна нали? Всички добре знаем, че първо "се храним" с очите и след това идва апетита. Затова всички да освобождават кухнята... ще се вихрим :)

Какво ще ви е нужно:

  • 2 кренвирша
  • 3-4 малки яйца, може от пъдпъдъци
  • масло или олио
  • копър
  • сол и черен пипер
  • краставица
  • клечки за зъби

Как се правят:

Разрежете кренвиршите на две по дължина.

идеи маргаритки от кренвирши с яйца за закуска

След това направете разрези (това ще са венчелистчета) по цялата дължина на всяка половина. Внимателно разрязвайте с ножа, разрезите да не са до самия край. Направете цветя, както е показано на снимката и закрепете краищата им едно за друго с клечки за зъби.

идеи маргаритки от кренвирши с яйца за закуска

Поставете ги в загрят тиган с масло (олио), леко ги запържете от едната страна, обърнете и в центъра им чукнете по едно яйце. Не забравяйте да добавите сол и черен пипер на яйцата.

идеи маргаритки от кренвирши с яйца за закуска

След като яйцата се запържат, внимателно извадете кренвиршите от тигана, поставете ги върху чиния, гарнирайте с листенца от краставици и копър. Може да използвате въображението си и да ги гарнирате по ваше усмотрение.

идеи маргаритки от кренвирши с яйца за закуска

Готово може да поднесете вашите маргатитки на масата!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #декорация за храна

Вижте още

loading...