Мини елхички от шишарки

Обичате ли да творите с естествени материали? Тогава съберете шишарки от гората и отделете малко време, за да създадете нещо красиво. Идеята която сме ви подготвили ще бъде изключително лесна, но за сметка на това ефектна и оригинална.

Идеи за украса


Днес ще да ви покажем как да си сътворите мини елхички от шишарки.

Какво ви е нужно:

  • няколко елхови шишарки
  • малки керамични саксийки
  • PVA лепило и пистолет за топло лепене
  • гваш или друг вид боя
  • четка
  • брокат на прах
  • декоративни звездички

идеи мини елхички от шишарки

Как се прави:

Измийте шишарките под течаща вода и ги оставете да изсъхнат добре. След това подгответе всички материали за изработката. Керамичните саксийки могат да бъдат заменени с декоративни миниатюрни кофички.

идеи мини елхички от шишарки


Покрийте шишарките със зелена боя и оставете да изсъхнат. Ако те са разтворени и люспите им стърчат в различни посоки, трябва да оцветите всяка добре от всички страни (доколкото е възможно).

идеи мини елхички от шишарки

След като боята изсъхне, фиксирайте всяка шишарка в саксийка, с помощта на пистолет за топло лепене. След това намажете с лепило всички крайчета на люспите на шишарките и ги поръсете с брокат. Украсете върха им със звездичка.

идеи мини елхички от шишарки

Малките ви елхички са готови. Украсете с тях перваза на прозореца или камината си.
Може да експериментирате и да направите различни по цвят мини елхички.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.