Модерният 3D под – предимства, недостатъци и цена

Полимерният 3D под все повече навлиза в интериора. Замислен първоначално като външна (',индустриална) настилка, големият интерес към тази триизмерна красота, провокира дизайнерите да намерят приложение във вътрешния дизайн. Какво представлява този ефектен 3D под?

Саморазливният под, както е другото му наименование, е монолитно покритие, създадено от синтетични материали. От кой точно тип ще бъде вашият под, ще каже специалистът, с който ще се консултирате. Не пропускайте този важен момент, защото повечето полимерни настилки са замислени с индустриална цел и преди да се решите да го приложите в дома си, трябва да проверите доколко е материалът безвреден за интериорна употреба

.3D подове какво представляват

На пазара в България вече работят няколко фирми, като цената за изработка на 3D под варира от 220 до 280 лева за квадратен метър.

3D podove

Преди да се решите да поставите този скъп материал в хола си, трябва да се знаете, че един от недостатъците му е, че под него не може да се монтира подово отопление. Също така, тази подовата настилка не е от най-топлите – сравняват я с теракотените плочки и бетона. Друг недостатък, който може да ви откаже от мечтата за 3D-красота под краката ви е времеемкото изпълнение. Процесът по разливане на полимерния под изисква доста търпение – полагат се няколко пласта, всеки от който иска определено внимание и технологично време за поставяне и обработка.

3D подове какво представляват

Не бързайте да се отчайвате, обаче! 3D пода има и един куп положителни качества.

Като настилка е изключително устойчив на външно влияние – избеляване на цветовете, износване, пожар, удар и т.н. Липсата на фуги ви спестява немалък брой главоболия, свързани с почистване, поява на течове и естетически проблеми. Въпреки че изглежда гладък и хлъзгав, полимерният под има добро сцепление и опасността да се подхлъзнете е не по-голяма от тази на дървеното дюшеме. Друга добра новина е, че на пода не се задържа прах, поради неговата антистатичност.

3D подове какво представляват

И накрая, безспорното предимство - 3D подът е оригинално и много красиво решение за вътрешния дизайн на вашия дом, но най-хубавото е, че под полимерната покривка се поставя изображение, което ще изберете по ваш вкус. А възможностите са почти неограничени.

3D подове какво представляват

3D подове какво представляват

3D подове какво представляват

3D podove

Обикновено ви даваме идеи, които да изпълните сами, но тук е необходима консултация и изпълнение от специалисти. Това е и нашата препоръка, като се надяваме да сме ви били полезни.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.