Направете си шоколадови кошнички

Искате да изненадате гостите си с нещо красиво и ефектно, то тогава следващата идея е точно за вас. Шоколадовите кошнички са много добро решение за идеален завършек на трапезата.

Идеи в кухнята

Хубавото в случая е, че се правят много лесно, а и може да включите детето като помощник. Всичко, от което се нуждаете е няколко балона, игла за шиене и шоколад (бял и кафяв).

Ето как се правят:

Надуйте толкова балони, колкото кошнички искате да направите. После разтопете шоколадите на водна баня или в микровълновата за не повече от минута и половина.

Вземете един балон и го поставете в купичка с отвора на долу. След това започнете да заливате балона първо с кафевия шоколад, после с белия, докато оформите желаната от вас кошничка. Оставете настрани, за да може шоколадът да изстине и да се стегне.

Може да го поставите и в хладилник, ако искате да стане по-бързо.

След като шоколадът се е втвърдил, много внимателно спукайте балоните, за да не счупите кошничките.

Ето, че вече сте готови с вашата сладка изненада за гостите ви.

По желание може да ги напълните с крем и плодове.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.