Натурални хранителни добавки през зимата!

През зимата ни нападат често болести и започваме сериозно да се замисляме как можем да подсилим имунната си система. Не бързайте да отивате непременно до аптеката за бурканче с мултивитамини, тъй като вместо таблетки, можете да ползвате естествени средства, които също са и истинско лакомство.

Полезни съвети

Това са сушените плодове. Сушените плодове са абсолютно естествен продукт, който няма оцветители, стабилизатори, емулгатори, нитрати или изкуствени добавки. Всъщност това са същите плодове които познаваме, но без вода. Ако плодовете са изсушени правилно, то те съдържат уникален баланс от витамини и микроелементи: желязо, магнезий, калций и др.

Сушени кайсии

Те са отличен източник на калий, калций, фосфор, желязо, натрий, витамини А, С, В, РР. Освен това предпазват костите от остеопороза и помагат изгарянето на повече мазнини.

Сини сливи

Те съдържат голям брой диетични фибри, които увеличават перисталтиката, избавяйки ви от запека и нормализират храносмилането. Ако ви "играят нервите", сините сливи също помагат. Те премахват чувството на тревожност и повишават стресоустойчивостта. Освен това сините сливи съдържат витамини от група В, витамин A, C, PP, органични киселини, както и голяма колекция от минерали.

Стафиди

Наричат стафидите сушени мултивитамини. Полезни са за щитовидната жлеза, тъй като те съдържат голямо количество йод. Ако ядете стафиди вие ще поставите ред и в устната кухина. Те съдържат вещества, които потискат размножаването на бактерии, които живеят в устата.

Фурми

Фурмите са отличен източник на енергия, също така съдържат почти всички витамини, освен E и N. Голямото им количество на витамин B5 ще ви осигури по-висока ефективност, ще повиши концентрацията, способността да мислите бързо и да вземате решения. Веществата, намерени във фурмите са сходни по структура с аспирина. Ще ви помогнат да се отървете от главоболието и първите признаци на настинка.

Смокини

Този плод е доста сладък, освен като хубав десерт може да послужи като средство за нормализиране на дейността на щитовидната жлеза, против чревни паразити и за укрепване на вашия организъм.

Папая

Екзотичният плод е известен със своите тонизиращи свойства и дори участва в такъв важния протеинов метаболизъм и увеличава сексуалната активност.

Сушени ябълки и круши

Те помагат в борбата с наднорменото тегло, влияят благоприятно върху работата на червата, извеждат от организма тежките метали, токсините и радионуклеидите. Съдържащият се в тези сушени плодове микроелемент бор, насърчава по-голямата ефективност на мозъка.Когато избирате сушени плодове, обърнете внимание на цвета. Прекалено ярките, неестествени нюанси могат да са резултат от химическа обработка. Преди употреба обезателно ги измийте, тъй като когато се сушат плодовете могат да са кацани от различни насекоми, носещи инфекции. Освен това сушените плодове често са покрити с восък, за да имат търговки вид.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.