Нежни цветя от салфетки

Празничната маса може да бъде отрупана с вкусни неща, но също така е добре да бъде и хубаво украсена. Ако искате да зарадвате вашите гости с нещо оригинално, разберете как да си направите лесно и бързо цветя от салфетки. Може това да са пухкави далии или нежни карамфили.

Идеи за украса

За да ги направите ще ви трябват многопластови салфетки с подходяща разцветка. Между другото, най-добре е да изберете ярки и цветни салфетки, за да ви се получат страхотни и красиви цветя. Освен това ще имате нужда от тънка тел (конец), ножица и сламки.Вземете салфетките и ги подравнете. След това ги сгънете наполовина, а после на хармоника. Превържете през средата им тел (конец).

идеи цветя от салфетки 02

идеи цветя от салфетки 03

С ножицата изрежете краищата на салфетките, като ги заострите или заоблите, в зависимост от това, какви венчелистчета искате да имат вашите цветя. Ако искате да са далии, те трябва да са заоблени, а за карамфилите, трябва да са остри.

идеи цветя от салфетки 04

Остава само да разделите слоевете и да оформите всички венчелистчетата, като леко ги намачквате. Може да закрепите цветята върху сламки.

идеи цветя от салфетки 05

идеи цветя от салфетки 06

Това е всичко, вече знаете как да си направите цветя от салфетки!

идеи цветя от салфетки 07

идеи цветя от салфетки 08

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #салфетки