Няколко идеи за декорация на дома с буркани

Във всяко домакинство има шкаф, пълен с буркани. И по някакъв магичен начин, постоянно увеличават бройката си. Преди да решите да изпратите част от тях на село или отново да попълните запасите със зимнина, ви предлагаме да заделите няколко буркана с винт, защото сме ви приготвили няколко чудесни идеи за декорация.

Разбира се, не трябва да ограничавате избора си до обикновения стъклен буркан, в който се вари компот – в днешно време има невероятно разнообразие на форми и размери. Дори може да ползвате стъклен буркан за продукти.Ако търсите по-лесноизпълнима идея, можете да напълните 1/3 от буркана със суров продукт на зърна – кафе, царевица или кестен (трябва да внимавате да не е леснозапалим) и да поставите над него чаена или друга свещ, по показания на снимката начин.

идеи с буркани за декорация

Друга лесна идея – облепете бурканите с цветна хартия, сложете кант от плат и ръчно направено цветенце за разкош. Тези малки и свежи детайли внасят много настроение в детската стая.

идеи с буркани за декорация

Ако облепите буркана с въже и му направите дръжка от тел, можете да се сдобиете с чудесна ваза, която можете да ползвате дори на открито.

идеи с буркани за декорация

Бяла боя, малко дантели и свещ, могат да превърнат обикновения буркан в изискан детайл от интериора на дома ви.

burkani 4

Минаваме на малко по-сложните за изпълнения идеи. Само малко по-сложни са, не се плашете. Трябва ви метална скоба и дървена плоскост (дъска). Напоследък е много модерна захабената дървесина, така че няма да се наложи да се охарчите – все ще намерите някоя стара плоскост. Можете изобщо да не боядисвате или декорирате буркана, а да закрепите няколко по начина, показан по-долу. Като натопите цветя в тях, ще сътворите чудесна, цветна декорация за стена.

идеи с буркани за декорация

Тази идея можете да използвате и в банята – ако наредите няколко буркана на стената, чудесно ще поберете всички консумативи, необходими за личната хигиена, а освен това, ще освободите доста пространство върху мивката или шкафа в банята. По същия начин можете да подредите нещата от тоалетката в коридора, ако имате такава.идеи с буркани за декорация

идеи с буркани за декорация

Още един детайл може да се добави във вече показаните. Ако имате светещ гирлянд от малки лампички, можете да ги разположите в няколко буркана.идеи с буркани за декорация

идеи с буркани за декорация

И накрая, едно от най-ефектните приложения – бурканът, като абажур. Трябват ви буркани с винт, като предварително сте пробили капачката им и сте намерили начин да я монтирате за осветителното тяло. Снимките по-долу дават относително добра представа как да се случи това. Разбира се, това не ви пречи да измислите по-добър и ефектен начин. Бъдете креативни и смели!идеи с буркани за декорация

идеи с буркани за декорация

идеи с буркани за декорация

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #буркани