8 неща, които можете да почистите с четката за зъби

Какво правите със старите четки за зъби? Изхвърляте ли ги? Не допускайте подобна грешка! Старата четка за зъби ще ви свърши чудесна работа при почистването на някои неща в домакинството. Там, където не можете да използвате гъба и парцал, идва на помощ четката за зъби. Ето в кои случаи тя ще ви полезна:

Полезни съвети

1. Задната част на сешоара

Ако сешоара ви за коса не изглежда толкова мощен, колкото е бил в началото, вероятно мрежестия отдушник е задръстен, което прави работата на мотора много по-трудна и уреда по-малко ефективен.


2. Почистване на велкро

Изключително малките кукички на този уникален материал са това, което го прави толкова полезен, но те са и причината да се събира огромно количество коса и мъх по него. Но можете да изчеткате всичко това с помощта на гъстите и здрави косъмчета на четката за зъби.


3. Котлоните на печката

Когато става дума за много упорити мазни петна, гъбите и парцалите не могат да ни свършат никаква работа. Когато искате качествено да почистите мястото около котлоните на вашата печка, използвайте подходящ за случая препарат в комбинация с четката за зъби. След нанасянето на препарата, започнете да търкате с четката, извършвайки кръгообразни движения. Така металът няма да се надраска, а петната ще изчезнат сякаш никога не са били там.

Идеи за почистване с четка за зъби

4. Автомобилната седалка

Ужасно е да гледате забитите трохи в ръбовете на седалката на колата си. Отново всичко, което трябва да направите е да задействате грубите косми на четката за зъби по протежение на сгъвката и да избутате всичко, което се е заклещило там- след това можете да пуснете в действие прахосмукачка, за да събере остатъците.


5. Фугите на плочките

За да почистите до бяло фугите между плочките, смесете 3/4 чаша белина с 1 литър вода, топете четката в разтвора и търкайте фугите.


Идеи за почистване с четка за зъби


6. Мивката

Ако искате качествено и бързо да почистите никелираната си мивка, използвайте смес от 1/2 чаша сода за хляб с 1/4 сол, след което изсипете сместа в канала и налейте отгоре 1 чаша загрят оцет. След това можете да изтъркате повърхността на мивката с част от сместа и четка за зъби.


Идеи за почистване с четка за зъби

7. Никелирани повърхности

Използвайте четката за зъби за почистване на никелираните, често използвани предмети. Кранчето на мивката, например, няма как да бъде почистено с груба абразивна гъба, но четката за зъби ще може да премахне всички натрупвания от варовик и мръсотия. В същото време няма да повреди повърхността на крана.


8. Аксесоарите на хладилника

Често хората не знаят, че улейчето, по което се стича водата от размразяването на хладилника, трябва редовно да се почиства, защото в противен случай се задръства. Ако се задръсти, няма да може да отвежда водата където трябва и тя ще се стича по стените на хладилника. Почистването трябва да става със сапун и вода.

Дотук добре! Това пластмасово приспособление е доста ръбовато и тясно и с обикновена гъба няма да можете да го почистите качествено. За да можете да отстраните всяко едно наслояване, използвайте сапунена вода и търкайте внимателно навсякъде по ръбовете и в дупчицата за отвеждането на водата. След това изплакнете обилно. Поставете обратно на мястото и затворете хладилника.

Правете това поне два пъти в месеца.

Вие си мислехте, че с четката за зъби можем да се грижим само за ослепителната си усмивка :)

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.