Палатка в градината - уединен кът за почивка и релакс

Какво би могло да бъде по-добре от това да прекарате следобеда в тих сенчест кът на градината, с любимата си книга и чаша студена напитка? Нежното шумолене на листата, чуруликащите птици, опияняващия въздух, наситен с аромата на билки и цветя...

Идеи за градината

А от досадните летящи насекоми ще ви спаси ръчно направената палатка от завеси, чаршаф или мрежа против комари. И за децата такава импровизирана къщичка на открито ще бъде голяма радост и място за всички видове игри. Освен това под нея можете спокойно да оставите количката със спящото ви дете, предпазвайки го от жегата и летящите насекоми.

Шезлонг, кресло или просто големи възглавници поставени направо на тревата под клон на дърво, през който е преметната полупрозрачна тъкан или мрежа, красив свещник във формата на фенер, кошница с одеяло или играчки и този уютен кът ще се превърне в предпочитано място за почивка в градината за деца и възрастни.

По същия начин мрежата или чаршафа може да преметнете върху опънато въже и да закрепите с щипки.

идеи палатка в градината уединен кът за почивка и релакс

идеи палатка в градината уединен кът за почивка и релакс

идеи палатка в градината уединен кът за почивка и релакс

идеи палатка в градината уединен кът за почивка и релакс

Друг начин да направите градинска палатка е да използвате железен или пластмасов обръч. Желателното е да се снабдите с обръч с възможно най-голям диаметър и да поставите на него плат или мрежа против комари.

В горната част на купола може да закрепите кука или въже, за да местите палатката на всяко удобно място в градината.

Между другото, вместо обръч може да използвате чадър за градината, стар абажур или вело джанта. Дори ако диаметърът на кръглата основа е много малък, плата на палатката може да бъде допълнително удължен и хванат за клоните.

Дори може да поставите вътре малка маса и да се превърне в едно много романтично място за вечеря за двама.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #градинска шатра

Вижте още

loading...