Портокалови резенчета с желатин

Обичате ли да пиете портокалов сок? Не от кутия, а истински, който се получава от прясно изцедени портокали. Ако досега сте изхвърляли слънчевите и ароматни портокалови кори, повече недейте! Защо не си направите от тях вкусни портокалови резенчета.

Идеи в кухнята

Днес ще ви покажем как:
Какво ви е нужно:

  • 3 портокала
  • 10 г желатин
  • 60 г захар (повече или по-малко по ваш вкус)
  • 70 мл вода

Как се правят:

Разполовете портокалите и изтискайте от тях сок, без да повреждате корите.

идеи портокалови резенчета с желатин

Накиснете желатина във вода (70 мл) и го оставете да набъбне. Загрейте сокът, смесен със захар, прибавете разтворения желатин и разбъркайте. Оставете да заври и веднага разлейте по портокаловите половинки. Сложете ги във форма за мъфини, чаши или друг съд, така че да стоят в хоризонтално положение.

идеи портокалови резенчета с желатин

идеи портокалови резенчета с желатин

Поставете в хладилник за около 5-6 часа, за да стегне желатина. След това с горещ нож разрежете всяка портокалова половинка на 3-4 резенчета. Да ви е вкусно :). С този десерт може да зарадвате и децата си.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #рецепти с с желатин