Ръчно направена свещ със зърна

Ръчно направените неща винаги са ценени заради уникалността и топлината вложени в тях от автора. Ако искате да изненадате близките си хора и да им подарите нещо оригинално, то следващата идея е точно за вас.

Идеи за украса

Нужни материали:

  • две най-обикновени бели свещи
  • две празни опаковки с различни размери (мляко, натурален сок и т.н.)
  • различни зърнени и бобови култури
  • дървен шиш или клечка за зъби

идеи ръчно направена свещ със зърна 02

Изработка:

Счупете свещите на малки парченца и внимателно издърпайте фитила от тях. Запазете фитила. Разтопете восъка на водна баня.

идеи ръчно направена свещ със зърна 03

Сложете малката опаковка в голямата. Изсипете в промеждутъка им един ред зърна. След това залейте с восък, после бързо другия слой зърна и отново восък. Повтаряйте процедурата докато не запълните изцяло празнината между опаковките. Оставете изделието да се охлади. Можете да го сложите в хладилника за 7-10 минути.

идеи ръчно направена свещ със зърна 04

После внимателно отстранете вътрешната опаковка. Изсипете на дъното малко разтопен восък и закрепете единия край на фитила. Вторият край завържете на дървен шиш, за да центрирате и да не увисне фитила.

идеи ръчно направена свещ със зърна 05

След това залейте вътрешността с разтопен восък. Оставете да изстине. Можете да сложите свещта в хладилника за 15-20 минути.

идеи ръчно направена свещ със зърна 06

Ето, че вече имате оригинална ръчно направена свещ.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #свещ