Рафт за книги като въжен мост

Въжените мостове често се асоциират с вълнуващи приключения, екстремен туризъм, опасност и адреналин в кръвта. Това схващане е вдъхновено от холивудските филми и туристически реклами на най-опасните места в света. Днес ви предлагаме да си направите такъв забавен въжен мост, но в мини вариант, който ще ви служи като необичаен рафт за приключенски книги.

Идеи за дома

Когато подреждате книги на стандартните рафтове е необходимо да имате страничен панел или стена, на които да ги подпрете, но идеята на този гъвкав рафт е в това, че неправилната му форма наподобяваща въжен мост събира книгите в средата, като по този начин ги държи на място.

Какво ви е нужно:

  • дървена дъска или дървени трупчета с еднаква форма и големина
  • държачи или крепежни елементи за рафта
  • въже (кабел, дебела корда или здрав ластик)
  • метални шайби
  • пила
  • дрелка

идеи нестандартен рафт за книги

Как се прави:

Ако не разполагате с готови дървени трупчета с еднаква форма и големина, то разрежете на части подготвената от вас дървена дъска. Не забравяйте основното правило: седем пъти мери, един път режи! В случая отрязваме 2 трупчета с ширина 6 см и 11 броя с 5 см. Самата дъска не трябва да е много тънка, не по-малко от 2 см дебелина.

идеи нестандартен рафт за книги

След това е необходимо да пробиете с дрелката по две дупчици във всяко трупче.

идеи нестандартен рафт за книги

Отрежете две парчета въже или корда, обгорете със запалка краищата за предотвратяване на разплитане и промушете през първото трупче и завържете в краищата здрав, надежден възел. За допълнителна сигурност, малко загрейте възела със запалката и го залепете с образувалата се "лепилна маса".

идеи нестандартен рафт за книги

Промушете въжето през всички дървени трупчета, използвайки метални шайби, за да ги раздалечите едно от друго.

идеи нестандартен рафт за книги

Закрепете краищата на рафта с държачи подобни на тези, които виждате на снимката.

идеи нестандартен рафт за книги

Готово! Остава само да намерите подходящо място за рафта за книги, да го прикрепите към стената и с чувство на удовлетворение да се отпуснете след работа със завладяваща книга, която след четене вие естествено ще поставите на новия си въжен рафт!

идеи нестандартен рафт за книги

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #книги