Ръка от гипс - поставка за бижута

Ако съхранявате вашите бижута в кутия или чекмедже на тоалетката и гривните, верижките и пръстените ви са оплетени постоянно едни в други, а отплитането им отнема много време, ви предлагаме една страхотна идея, която ще ви помогне да се справите с това.

Идеи за дома

Направете си изключително стилна поставка за украшения във вид на ръка. Звучи ли ви интересно? Вижте тогава как става:

Какво ви е нужно:

  • домакинска гумена ръкавица или няколко ръкавици с различни размери
  • около 1 кг. гипс или всеки друг подходящ материал по ваш избор
  • лепило
  • малко парче шперплат
  • молив
  • шкурка
  • дрелка
  • прободен трион (зеге)

Как се прави:

С помощта на прободния трион изрежете в парчето шперплат кръг с диаметър, съответстващ на диаметъра на долната част на ръкавицата. За да може да вкарате ножа на прободния трион в материала, първо пробийте в кръга дупка с дрелката. Минете отгоре с шкурка.

идеи ръка от гипс поставка за бижута

След това пригответе смес от гипс и вода. За да разберете количеството необходима смес, налейте вода в ръкавицата, после внимателно я прелейте в някакъв съд и изсипете в нея гипса. Направете сместа с не много рядка или не много гъста консистенция. Оставете сместа да престои около 5 минути. Закрепете ръкавицата по ръбовете на отвора на шперплата с горещо лепило. Поставете шперплата с ръкавицата на удобно място и я застопорете да не мърда. Излейте сместа в ръкавицата и оставе така за 48 часа.

идеи ръка от гипс поставка за бижута

След втвърдяването на гипса премахнете от готовото изделие гумената ръкавица. Можете да разрежете ръкавицата за да ви бъде по-лесно да измъкнете пръстите на гипсовата ръка.

идеи ръка от гипс поставка за бижута

идеи ръка от гипс поставка за бижута

Ръчно изработената поставка за бижута е готова! Използвайте я по предназначение - закачайте на нея всичките си украшения като пръстени, гривни, колиета и др.

идеи ръка от гипс поставка за бижута

P.S. Можете да оставите ръката в оригиналния й вид или да поработите по нейната визия: например да я минете с фина шкурка, да я боядисате в любим цвят, лак и т.н. Добре ще изглеждат и няколко такива ръчно направени поставки, стоящи една до друга, но малко отличаващи се - на височина, размер или цвят.


идеи ръка от гипс поставка за бижута


Поставката за бужута във вид на ръка може да стане чудесен сувенир за близки и приятели!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #поставки за бижута