Шоколадови сърчица за Свети Валентин

Свети Валентин е от онези католически празници, които ние с удоволствие отбелязваме, защото са свързани с много приятни емоции, весели и шарени подаръци.
Тази година, обаче, вместо да давате пари за кутии с шоколадови бонбони в сърцевидна форма, можете да си направите сами, по две причини – вашите бонбони ще зарадват любимите ви хора много повече, защото ще са уникални и изработени от вас, а като бонус – идеята ще ви излезе доста по-евтино от закупуването на шоколадови бонбони от магазина.

Какво е необходимо за изработване на домашни шоколадови бонбони? Във всеки друг случай, бихте могли да ползвате формичките за лед или тези за мъфини, но сега са необходими сърчица. Потърсете в най-близкия хипермаркет – сигурни сме, че вече са заредили – идва един от най-комерсиалните празници.

Също там ще потърсите украси за поръсване на сладкиши и бонбони, за предпочитане в розово, бяло и червено. Ще имате нужда и от предварително изпечени солени или подсладени ядки – от бадеми, фъстъци или лешници. Вие сами ще прецените дали ще купите готови или ще изпечете сами. Те ще ви трябват в натрошен вид. Ако нямате, можете да използвате кокосови стърготини.Да не забравяме основната съставка – шоколада! Купете шоколад за готвене – бял и кафяв.

Ако не сте намерили, и обикновени шоколади ще свършат работа. За целта, шоколадът се разтопява на водна баня. Към него можете да добавите готварска сметана и краве масло – бонбоните ще придобият неповторим вкус. На 300 грама шоколад се добавя 100 мл сметана и 50 гр. масло.

Ако сте набавили всичко изброено дотук, можете да пристъпите към приготвянето на бонбоните. Точни мерки няма, защото всичко зависи от това какви количества са ви необходими и колко формички имате под ръка. Просто при оформянето се придържайте към следната идея:На дъното на формата ще е първия ред – него можете да направите от натрошени ядки или от всякакви готови поръски за сладкиши – пръчици, звездички, сърчица и т.н.

Шоколадови бонбони за Свети Валентин

Шоколадови бонбони за Свети Валентин


Вторият ред е разтопения шоколад – бял или кафяв – това ще решите вие. Можете да направите бонбоните и само с един вид шоколад – по ваш вкус.

Шоколадови бонбони за Свети Валентин

След като изсипете във формичките шоколада, пъхнете ги в хладилника, за да се стегнат. Когато това се случи, можете да проверите резултата – ще се учудите какви страхотни бонбони сте изработили по такъв лесен и оригинален начин.

Шоколадови бонбони за Свети Валентин

Шоколадови бонбони за Свети Валентин

Опаковайте в цветна хартия или в прозрачен целофан с панделка и любимите ви хора ще бъдат трогнати от вашия малък, но красив жест на внимание.Вижте и още една страхотна и вкусна идея: Шоколадови ягодови сърца за Свети Валентин

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #рецепта за бонбони