Да направим силиконови висулки за елхата

Искате ли да украсите с ледени висулки дома си? Тези, които ще ви покажем как се правят, никога не се топят. Нека днес изработим тези природни красавици във вид на играчки за коледната елха.

Идеи за украса

Звучи ли ви интересно? Вижте тогава как се прави.

Какво ви е нужно:

  • пистолет за топло лепене
  • силиконови пръчки за пистолет
  • прозрачен лак за нокти
  • силикатно лепило (прозрачно)
  • изкуствен сняг
  • стъклен поднос или плоскост

идеи силиконови висулки за елхата

Как се прави:

Заредете пистолета за топло лепене със силиконова пръчка. След това натиснете спусъка и дръжте над стъклената повърхност, докато от пистолета не потече гореща силиконова течност. С нея се опитайте да нарисувате висулки. Формата им може да бъде различна, а не непременно такава, каквато е на снимката. Може да направите единични, двойни или тройни висулки. Оставете ги малко да изстинат.

идеи силиконови висулки за елхата

Тъй като висулките ще висят на елхата, те се нуждаят от малки дупчици или ушенца, в които да поставите конец или държач за коледна играчка. Тях може да направите веднага след като нарисувате висулките.

идеи силиконови висулки за елхата

При втвърдяване силикона има матов оттенък, така че вземете висулките и намажете върховете им с прозрачен лак за нокти - това ще добави блясък. Останалата част час на висулките намажете със силикатно лепило и поръсете с изкуствен сняг.

идеи силиконови висулки за елхата

идеи силиконови висулки за елхата

Оставете да изсъхнат и след това изтупайте излишния сняг. Това е всичко. Истински красавици са нали? Остава само да ги закачите на коледната си елха.

идеи силиконови висулки за елхата

идеи силиконови висулки за елхата

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.