Симпатична табуретка за баня

Преди да изхвърлите на боклука остатъчните материали от ремонтните ви дейности, внимателно преценете дали нещо от тях няма да ви е полезно за дома. Например от водопроводна тръба, можете да направите доста симпатична табуретка за баня.

Идеи за дома

Ако ви е любопитно, разберете как става.

Необходими материали:

  • водопроводна тръба (диаметър 10 см, дължина 3 м)
  • златна акрилна боя
  • четки
  • пистолет за топъл силикон
  • 23 неплъзгащи се постелки за баня (30х40 см)
  • ножица

идеи симпатична табуретка за баня

Как се прави:

Използвайте ножовка или трионче, за да нарежете тръбата на 9 равни парчета с дължина около 30 см. Всяко парче покрийте с няколко слоя златна акрилна боя (ако боята е прекалено гъста, можете да я разредите с подходящ разредител). Не е задължително, но препоръчваме ви преди да нанесете боята, за по-добра адхезия и издържливост да нанесете грунд за пластмаси.

идеи симпатична табуретка за баня

За да не ви се разтече боята, трябва да движите четката в едната посока по цялата дължина на парчето тръба, като оставите всеки слой да изсъхне в продължение на 15-20 минути. Ако прецените, че е нужно, нанесете водоустойчив лак, за да защитите боята от водата в банята.Направете от парчетата куб, като ги слепите едно за друго (3 по 3). Трябва да работите бързо, защото силикона хваща буквално за 30 секунди. Сгънете постелките за баня наполовина, отрежете както е показано на снимката по перфорацията по около 5 см. После направете от тях цветя, като за всяко ще ви трябва по две и половина постелки.

идеи симпатична табуретка за баня

Поставете отгоре във всяко едно парче от тръбата по едно цвете. Ако някое от тях не влиза, сгънете го наново по-плътно.

идеи симпатична табуретка за баня

идеи симпатична табуретка за баня

Готово вече имате уникална и красива табуретка за баня!

идеи симпатична табуретка за баня

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #идеи за банята