Стилна ваза от пластмасови лъжички

Вазата не е само обикновен съд за цветя, а и важна част от интериора, която допринася значително за вътрешния облик на дома. От много години хората украсяват жилищата си с тези причудливи и красиви произведения на изкуството.

Идеи за дома

Към днешна дата, почти всеки има възможност да си купи някоя ваза с подходящ цвят, форма, стил и т.н. Но не всеки има достатъчно талант, да си направи сам ваза. Тези обаче които обичат креативните и интересни, ръчно измайсторени неща, могат да видят следващата ни идея. Предлагаме ви да си направите много лесно оригинална ваза от пластмасови лъжички, която ще изглежда страхотно във всеки интериор. Цветът зависи само от вашето въображение и желание. Вижте как се прави:

Какво ви е нужно:

  • пластмасови лъжички за еднократна употреба (желателно чаени)
  • подходящ съд (буркан, консервна кутия и т.н.)
  • лепило или пистолет за топъл силикон
  • ножица
  • спрей боя (по желание)

Как се прави:

Като начало изрежете (счупeте) дръжките на лъжичките. Ще ви трябва само долната им част. Отрежете ги (отчупете ги) от "към задната част", така няма да се появят пукнатини.

идеи ваза от пластмасови лъжички

След това вземете избрания от вас съд (това може да е буркан, стъклена чаша, консервна кутия и т.н.). Започнете да лепите върху него подготвените лъжички с помощта на пистолета за топъл силикон, като започнете от върха. Ред по ред облепете шахматно целия съд от външната страна.

идеи ваза от пластмасови лъжички

идеи ваза от пластмасови лъжички

идеи ваза от пластмасови лъжички

Накрая изделието може да бъде боядисано в желан от вас цвят.

идеи ваза от пластмасови лъжички

идеи ваза от пластмасови лъжички

Вазата ще изглежда страхотно, ако бъде оцветена с омбре (градиент) ефект. След като изсъхне намерете място на вашето креативно изделие.

идеи ваза от пластмасови лъжички

Радваме се, че сме били полезни. Aко ви хареса тази идея, споделете я с приятели. Благодарим Ви! :)

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.