Тест с лицеви опори показва дали сърцето на мъжа е здраво

Ако сте от хората, които мразят да ходят по доктори и да си правят изследвания (',препоръчваме да ги правите), има един лесен начин за проверка на здравословното ви състояние и по-точно това на сърцето.

Учени от Харвардския университет са направили проучване в продължение на 10 години, измежду 1100 пожарникари на възраст между 21 и 66 годишна възраст.

Оказало се, че този лесен тест на сърцето може да замести донякъде традиционния, който правят лекарите върху бягащата пътечка.

Според учените, мъжете които могат да направят поне 40 лицеви опори без прекъсване, са с много по-малък риск от коронарни заболявания и съответно по-малък риск от инфаркт.

А вие колко лицеви опори можете да направите?

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.