Уникална купа от копчета за вашия дом

Има страшно много идеи от копчета, чрез които може да си направите страхотни декорации. С кръглия "приятел на илика" можете да украсите картички, да създадете причудливи животни и рисунки.

Идеи за украса

Днес обаче сме решили да ви покажем как се прави декоративна купа от копчета. Идеята е изключително лесна и доста ефектна. Съветваме ви да се въоръжите с търпение и жажда за творчество. Готови ли сте? Да започваме тогава!

Какво ще ви е нужно:

  • копчета с различни цветове и размери (най-добре се залепят малките копчета)
  • балон
  • PVA лепило (може да го разредите с малко вода)
  • четка за боядисване
  • ножица
  • буркан или друг съд (на който да поставите балона, докато копчетата съхнат)

Как се прави:

Като начало надуйте балона до желания размер. След това го сложете върху буркана с отвора надолу. Покрийте половината балон с лепило, използвайки четка или с гъбичка.

unikalna kupa ot kopcheta 01 идеи уникална купа от копчета

По време на нанасянето на лепилото може да държите балона за отвора и да го накланяте, за да се разнесе равномерно лепилото. След това го поставете отново върху буркана. Нека този първи слой да се втвърди. Той ще служи като защитен слой между балона и копчетата.Нанесете втори слой и започнете да редите копчетата. Те трябва да прилягат плътно едно до друго. Покрийте половината балон с копчета. За да не се хлъзнат копчетата надолу, след залепването им обърнете балона с отвора нагоре и го поставете върху буркана. Оставете лепилото да изсъхне. Това може да отнеме няколко часа.

идеи уникална купа от копчета идеи уникална купа от копчета

След това покрийте залепените копчета от външната им страна с още един слой лепило. Ако е необходимо, за укрепване на купата може да нанесете четвърти слой лепило (след изсъхването на третия слой).

идеи уникална купа от копчета

Отрежете завързания балон и внимателно изпуснете въздуха. Ако е необходимо, отървете се от излишното засъхнало лепило с помощта на ножицата. Готово! Вече имате страхотна купа от копчета!

идеи уникална купа от копчета

идеи уникална купа от копчета

идеи уникална купа от копчета

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #идеи от копчета