В какво се крие тайната на здравите венци?

Състоянието на венците зависи от това, което се намира под тях - костта, сухожилията, корените на зъбите, както и от грижите, които полагате за видимата част. Вижте в какво се крие тайната на здравите венци?

Избор на подходяща четка за зъби

При чувствителни венци трябва да изберем мека четка или специална хирургическа четка с малка глава. Трябва да се четкат всички страни на зъбите и винаги с движения от венеца надолу или нагоре, за да се избегне натрупването на хранителни остатъци под него. Миенето се прави след всяко ядене, дори след всяко гризкане на солетки.

Масаж на венците

Това е най-доброто средство за тонизиране на тъканите. Масажът може да се прави с мека четка след миене на зъбите или с възглавничката на показалеца, намазан с гел от градински чай. Идеалното средство е впръскването на струя между зъбите.

Жабуркане с лек дезинфектант

Не бива да се използват прекалено силни дезинфекциращи средства, защото те унищожават флората в устната кухина. По-добре да се приготвят леки разтвори от вода и няколко капки екстракт от невен или живовлек.

Яжте твърди храни

Сухожилията и костите, които поддържат зъбите и венците, имат нужда от дъвкане, за да бъдат издържливи. Дайте предимство на пресните, сурови или слабо обработени продукти вместо на индустриалните храни. Дъвчете бавно.

Два пъти годишно посещавайте зъболекар

Той ще почисти зъбния камък, който е уютно убежище за микроорганизмите, нападащи венците.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.