4.7142857142857 1 1 1 1 1 Rating 4.71 (7 Votes)

идеи круши в бутер тесто Ако искате да изненадате гостите си, направете им този съблазнителен и оригинален десерт!

Това лакомство от круши в бутер тесто ще украси много добре вашата празнична маса. Е разбира се и честичко след това ще ви питат: "Кога ще ни направиш пак от този десерт?".

Ако сте готови да очаровате всички на масата, залавяйте се за работа, че след това и хапване ви чака.Необходими продукти: 2 добре узрели, сладки и сочни круши
200 г бутер тесто
30 г кафява захар (тръстикова захар)
1 яйце

Начин на приготвяне: Измийте и подсушете крушите. Разполовете ги по дължина през средата, като се стремите да разделите на две и дръжката. Внимателно почистете семките на половинките. По ваш вкус може да напълните образуваните дупчици, например с любими ядки. От страната на кората направете дълбоки разрези, както е показано на снимката.

идеи круши в бутер тесто

Размразете бутер тестото, разстелете го върху намазана с брашно повърхност и от него изрежете форми на круша с листенца, които трябва да са с 2 см по-големи от разполовените круши (може да използвате за целта като шаблон половинките круши). След това равномерно поставете върху тях половинките круши с дупчиците надолу. Намажете тестото с разбито яйце с щипка захар. Поръсете тестото и крушите (в разрезите) с кафява захар.

идеи круши в бутер тесто

Подредете бутер крушите в покритата с хартия за печене тава. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна, около 15 минути или до златисто кафяв загар на бутер тестото.

идеи круши в бутер тесто

идеи круши в бутер тесто

Може да ги консумирате топли или леко изстинали по всяко време на деня. Ако желаете полейте ги отгоре с пчелен мед. Добър апетит!