5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Направете си шоколадови кошнички 01Искате да изненадате гостите си с нещо красиво и ефектно, то тогава следващата идея е точно за вас.

Шоколадовите кошнички са много добро решение за идеален завършек на трапезата.

Хубавото в случая е, че се правят много лесно, а и може да вкючите детето като помощник. Всичко, от което се нуждаете е няколко балона, игла за шиене и шоколад (бял и кафяв).Ето как се правят:

Надуйте толкова балони, колкото кошнички искате да направите. После разтопете шоколадите на водна баня или в микровълновата за не повече от минута и половина.

Направете си шоколадови кошнички 02

Вземете един балон и го поставете в купичка с отвора на долу. След това започнете да заливате балона първо с кафевия шоколад, после с белия, докато оформите желаната от вас кошничка.

Направете си шоколадови кошнички 03

Оставете настрани, за да може шоколадът да изстине и да се стегне. Може да го поставите и в хладилник, ако искате да стане по-бързо.

Направете си шоколадови кошнички 04

След като шоколадът се е втвърдил, много внимателно спукайте балоните, за да не счупите кошничките. Ето, че вече сте готови с вашата сладка изненада за гостите ви. По желание може да ги напълните с крем и плодове.