3.5714285714286 1 1 1 1 1 Rating 3.57 (7 Votes)
идеи снежен човек от яйцаКоледната украса на ястията е творчески процес, в който предполагаме влагате своята фантазия и креативност. В празничната нощ всички се забавляват, подаряват си подаръци и се радват на украсата и домашния уют. Ако искате тази Коледа да бъде запомнена за дълго време, украсете нестандартно празничната трапеза. За да се постигне това, можете да експериментирате с приборите, храната, светлината, платовете и дори понякога най-обикновените предмети ще се превърнат в чудесна декорация. Всичко това може да направите със собствените си ръце!

Да си направите снежен човек от яйца е много лесна, но в същото време интересна идея! Можете да го аранжирате като отделно ястие и да направите около него "преспи" от майонеза или да украсите с него салата или друга храна.

Какво ви е нужно за 1 снежко:

2 яйца с различен размер
морков
няколко зърна черен пипер
копър, магданоз, целина или праз
дървено шишче
мариновани гъби или маслини
нож

идеи снежен човек от яйца

Как се прави: Сварете яйцата (нека не бъдат рохки) и им обелете черупката. Опитайте се да не повредите повърхността им.

идеи снежен човек от яйца

Подрежете всяко яйце отгоре и отдолу.

идеи снежен човек от яйца

Нанижете двете обелени яйца на дървено шишче. Отрежете шишчето до нужната дължина.

идеи снежен човек от яйца

Сега направете шапката на снежния човек от моркова. Ще ви трябват две кръгчета с различен размер, които също нанижете на шишчето. Шапката може да бъде направена и от домати, краставици, мариновани гъби, маслини или т.н.

идеи снежен човек от яйца

Остава само да направите лицето и копчетата на снежко. Изрежете нослето от парче морков и го поставете в яйцето. За очи използвайте зърна черен пипер, а за копчетата малки парчета мариновани гъби или маслини. За метла сложете стрък зеленина (копър, магданоз, целина или праз). Вашият снежен човек е готов!

идеи снежен човек от яйца

идеи снежен човек от яйца

snejen chovek ot qjca 08