5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Как се правят Corn DogsПредстои ви домашно празненство и искате да внесете малко разнообразие и оригиналност  в менюто. Мезенцата са един от най-важните детайли в трапезата за гости и този път, вместо да нарежете или наредите колбасите по обичайния начин, ви предлагаме да промените начина на поднасяне, а и вкуса.

Уверяваме ви, идеята е чудесна за бирено мезе.

Трябват ни наденички (или кренвирши), готови за консумация – изберете по ваш вкус. Ако нямате пръчици за месни шишчета, купете. След това пристъпвате към приготвянето на пастата, с която ще се панират наденичките.

За 6 бр. наденички, са необходими следните продукти и количества за приготвянето ѝ:

бяло брашно - 100 гр.
царевично брашно - 100 гр.
захар - 3 с.л.
червен пипер - 1 с.л.
сода - 1,5 ч.л.
бакпулвер - 1 ч.л.
сол - 0,5 ч.л.
яйце - 1 бр.
мляко - 2 с.л.

Важно! Не заменяйте царевичното брашно с друго – то е важно за вкуса на тези вкусни панирани мезенца.

Пастата забърквате, като спазвате правилото – първо сухите съставки, след това, постепенно добавяме течните, като разбъркваме внимателно, за да не стане консистенцията на бучки. Ако се чувствате достатъчно опитни и ви се стори, че сместа е рядка, добавете малко брашно.

За да оваляте наденичките добре в паста, сложете я във висока чаша, така че да можете да потопите цялата наденичка в нея. Наденичката сте набучили предварително на шишчето и сте оваляли леко в брашно, за да може да залепне по-добре за тях панировката.

Как се правят Corn Dogs

Загрявате добре в тиган с приготвеното предварително 300 мл. олио. Ако ви се стори малко – долейте – не трябва да е много ниско нивото – панировката ще се разтече. Съдът, в който пържите, трябва да е тесен и висок.

Как се правят Corn Dogs

След като е добре загряло олиото, пристъпете към пържене, като прилагате една малка хитрост – през цялото време въртете внимателно шишчето – така панировката ще остане с гладка повърхност. Когато придобият хубав златист цвят, вашите панирани шишчета са готови. Сервирайте със сосове по ваш вкус.

Как се правят Corn Dogs

Ако не ви хрумва идея за сос, ето една много лесна рецепта:

Смесете:

2 с.л. кисело мляко
2 с.л. майонеза
1 ч.л. горчица
2 скилидки чесън (накълцани или пресовани)
2 щипки пресен, нарязан копър.

Ако искате сосът да е по-лек, увеличете киселото мляко. Разбира се, можете да използвате и готови кетчуп и майонеза. Да ви е сладко!