4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (10 Votes)
Как се правят Raffaello бонбониБонбоните „Рафаело“ са едно малко шоколадово вълшебство. Освен за собствено удоволствие, често ги купуваме и за подарък.

Да ги направим сами вкъщи, никак не е трудно, дори изпробвали рецептата твърдят, че резултатът е по-вкусен от оригинала. И, разбира се, ще ви излезе по-евтино с днешната ни вкусна идея.


Какво ни трябва за рецептата:


90 мл. течна, сладкарска сметана
3 бели шоколада (най-обикновени) или 300 гр. бял, готварски шоколад
лешници или бадеми – печена, цяла ядка
50 гр. краве масло
кокосови стърготини

Тъй като шоколадът трябва да се разтопи, подготвяме съдове за водна баня. Преди това сме затоплили сметаната. Слагаме я в съда за водна баня, като прибавяме предварително начупения шоколад. След като започне да се топи шоколадът, се бърка до хомогенна смес, а след това се добавя и маслото, като бъркането продължава до пълното му разтопяване. Когато се получи хубава, гладка смес, се оставя в хладилника, за да изстине.

С изстиналата смес ще оформим топчета, като в сърцевината се слага ядка, а около нея се овалва нашият бонбон. След като придобие правилна форма, овалваме добре в кокосовите стърготини. Готовите бонбони държим в хладилника, ако времето е по-топло.

Как се правят Raffaello бонбони

Ако пък имате под ръка вафлени кори, можете да подложите под ядката, преди да я обвиете с шоколада. Но и без тази екстра вашите шоколадови бонбони ще са с превъзходен вкус. Ако искате да аранжирате красиво, купете от хартиените опаковки за бонбони – така ще ги поднесете или подарите красиво. Да ви е сладко!

Как се правят Raffaello бонбони

Как се правят Raffaello бонбони