4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (6 Votes)
Как се правят шоколадови трюфелиОбичате ли шоколадови трюфели?
А знаете ли, че се правят много лесно?

Днес сме ви подготвили една вкусна рецепта, така че ако включите и децата при оформянето на бонбоните, ще стане също така и забавно.
Необходими продукти:


50 гр. масло
50 гр. пудра захар
2 жълтъка
100 мл. течна готварска сметана
300 гр. готварски шоколад  (или три обикновени шоколада по 100 гр.)
ванилия
какао на прах, неподсладено

Как се прави:
Като начало, трябва да се подготвите за приготвянето на две смеси. Първата е с маслото и захарта, които разбърквате добре, до пухкав крем, като прибавяте един по един жълтъците.

Другата смес е разтопения на водна баня шоколад. Докато бъркате първата, слагате шоколада да се разтопява. Междувременно кипвате сметаната и я добавяте към първата смес и бъркате, докато сместа стане гладка. Добавяте ванилията. Разтопеният шоколад вече е готов – добавяте и него към останалите съставки и отново разбърквате много добре. Сместа се оставя в хладилника да се охлади добре и да се втвърди.

След като се втвърди сместа, идва моментът с овалването на бонбоните. А самата процедура е елементарна – правите топче от сместа и овалвате в обикновено, горчиво какао. 

Как се правят шоколадови трюфели

Разбира се, можете да разнообразите с кокосови стърготини или с натрошени ядки, ако са по вкуса ви. След това аранжирате домашните бонбони в кутия и сте готови. Да ви е сладко!

Как се правят шоколадови трюфели

Как се правят шоколадови трюфели