4.1428571428571 1 1 1 1 1 Rating 4.14 (7 Votes)
идеи корниз в еко стил Завесите (пердетата) са традиционна и често неразделна част от дизайна на помещенията в дома ни, запазвайки нашия личен живот далеч от очите на другите хора. Разбира се те имат и декоративна роля и допълват атмосферата в интериора.

Днес по магазините има много голям избор от пердета и корнизи за тях - от най-обикновените модели, до съвременни електрически корнизи с дистанционно управление. Можете да изберете подходящ вариант за вашия интериор, но ако искате да спестите някой лев, ви предлагаме бързо, лесно и без големи разходи, да си направите корниз в еко стил.  

Какво ще ви е нужно:

прави и сухи клони от дърво
шкурка
пила
дрелка и винтове
боя или лак за дърво по желание
завеси (за предпочитане леки, изчистени и изработени от естествени материали)

Как се прави: Започнете като изберете подходящ размер и форма на клон, който ще играе ролята на корниз. Почистете го от малките странични клонки, така че да можете да сложите завесите и да ги движете по него. С шкурката обработете грапавите части на корниза, за да улесните плъзгането на завесите. Ако желаете, можете напълно да изчистите клона от кората му и да го покриете с лак или да го боядисате в някакъв цвят. Но цялата красота на този корниз е в неговата естественост и грубоватата натуралност, с всички следи, оставени от природата и атмосферните влияния.

идеи корниз в еко стил

Отрежете от друг клон две къси, но достатъчно здрави и широки парчета. Прикрепете ги към стената с винтове. Върху тези детайли прикрипете главния корниз-прът с вече поставена завеса. Завесата може да си я поставите по ваш начин, както си изберете, на кукички, с връзки и т.н.

идеи корниз в еко стил

идеи корниз в еко стил

Готовият корниз може да украсите с малки клонки. Тази украса до прозореца ще докара естествената природна красота в дома ви, а помещението ви ще стане много приветливо и уютно.

идеи корниз в еко стил