4.0833333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.08 (12 Votes)
Идеи за дома подредба гардеробАко сте недоволни от неудобния и претъпкан гардероб в спалнята си, можете да проявите креативност и да изработите такъв, който да задоволи изискванията ви. Сутрин преди работа е най-досадно и изнервящо, като всеки от семейството рови и търси подходящите дрехи и не ги намира. След две такива сутрешни претърсвания гардеробът е от ново готов за подреждане.

Днес ще ви дадем няколко идеи как можете да подредите гардероба си, за да можете да откривате всичко необходимо още като отворите вратата.

Така всеки член на семейството ще знае по всяко едно време къде се намират дрехите му, а вие няма да подреждате всичко толкова често.

Проста система от рафтове и място за закачалки ще помогне да увеличите до два пъти пространството си за съхранение на дрехи. Изработването няма да ви отнеме много време и средства.

Моделът, който ви показваме е примерен. Вие сами можете да коригирате размерите и различните зони в зависимост с нуждите, които имате. Този начин на организиране на пространството в гардероба е по-ефективен. Гардеробът ви се разделя на зони, в които да съхранявате панталони, рокли, ризи, обувки и други предмети, които изискват да са прибрани. В резултат на това, дрехите ви ще са по-добре подредени и ще можете да намерите ризата на съпруга си или подходящата пола за вашия тоалет бързо и лесно. Така ще бъде избегнато и слагането на всичко навсякъде, всеки ще спазва своята зона.

Като цяло, вие ще разполагате с достатъчно място за сгънати дрехи и за закачалки. В това пространство ще можете да съхраните и коша за пране, дори и обувките, които не носите в момента.

Идеи за дома подредба гардероб

Както вече уточнихме, размерите и разпределението на зоните са строго индивидуални. Няма да ви натрапваме конкретни размери. Ще ви запознам с основните стъпки в процеса на изработването и ще ви дадем препоръки относно организирането на зоните.

Започнете с прецизното сваляне на размерите на мястото, където ще бъде разположен гардероба. Това може да е килер, който досега не сте използвали ефективно или цяла стена в спалнята.

Преценете какви дрехи преобладават в гардероба ви. Ако разполагате предимно с трикотажни артикули, които не изискват съхранение на закачалка, планирайте по-обширна зона с рафтове. Обратно, ако повечето ви дрехи са за закачалки, планирайте място за закачане на ризи, т.е. за по-къси дрехи и място за закачане на по-дълги дрехи - панталони, рокли, палта.

Идеи за дома подредба гардероб

Хубаво е да предвидите място за чекмеджета. Те са изключително удобни за по-дребни неща - бельо, чорапи, шалове и шапки и др. На удобно място можете да монтирате и коша за пране. Така ще е на закрито и на удобно място - когато отворите гардероба да се преоблечете с домашните си дрехи, тези, които събличате, директно можете да сложите в коша.

Можете да разделите гардероба и на дамска и мъжка зона. Но това е строго индивидуално.

Идеи за дома подредба гардероб

Ако гардеробът ще заема цяла стена, можете да планирате плъзгащи врати. Много по-удобно е, а и не заема място.

След като вече сте нарисували на лист схемата с разпределение на рафтовете и закачалките в новия ви гардероб, можете да се отправите към фирма, която предлага плоскости за мебели на приемливи цени. На място след като си изберете подходящия цвят и материал, на база размерите, които имате, специалистите ще ви направят разкрояване на плоскостта виртуално, ще ви предложат и останалите необходими материали- шперплат за гърба, винтове, кантове, дръжки, прътове за закачалките и др.

Въоръжени с всичко необходимо, след като се приберете, можете да пристъпите към сглобяване.

Един уикенд ще ви е достатъчен да сглобите новия си гардероб. След това можете да подреждате смело дрехите!

Ето няколко идеи за вдъхновение:

kak da podredim garderoba 04

Идеи за дома подредба гардероб

Идеи за дома подредба гардероб

Идеи за дома подредба гардероб