4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)
идеи завеси в стил ОмбреОцветяването с техниката Омбре е много впечатляващо! Най-просто казано това е ефект, при който цвета постепенно се променя (прелива) от един тон към друг. Може да преобразите с такова оцветяване както цялостната декорация на стаята, така и аксесоарите.

Омбрето изглежда изключително добре върху текстил: калъфки за възглавници, покривки, завеси, и разбира се, може да оцветите по този начин също блузи, рокли и поли. Завесите с техниката Омбре ще преобразят интериора ви, добавяйки повече светлина, въздух, и разбира се повлияят и на настроението.

Ето една страхотна идея как да оцветите завесите с техниката Омбре? Готови ли сте да си поизцапате малко ръцете? Да започваме!

Плат: За целта ще ви са нужни бели на цвят завеси, които трябва да бъдат предварително изпрани. Добре е да изберете завеси от лен, памук или коприна.
 
Боя: Днес на пазара има достатъчно голям избор от бои за текстил. Те могат да бъдат акрилни, за батик и т.н. Особено внимание следва да се обърне на тъканта, за която те са предназначени и начина и на употреба. Можете също така да използвате естествени багрила, които имате у дома.

Боядисване:

Сложете избраният от вас цвят боя в леген или друг дълбок съд. Боята трябва да бъде толкова, че да може плата да се потопи в нея. По-долу ще видите снимка, която ще ви покаже приблизително времето за държане на плата в боята. Платът се потапя на части и се изважда на определени интервали. Най-долната част на завесата ще има най-тъмен и ярък цвят.

идеи завеси в стил Омбре

идеи завеси в стил Омбре

идеи завеси в стил Омбре

Получи се страхотно нали?

идеи завеси в стил Омбре

идеи завеси в стил Омбре

идеи завеси в стил Омбре

идеи завеси в стил Омбре