5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
banqta plochki led osvetlenie 2018 00Осветлението в банята може да се представи чрез различни варианти - от традиционен, единичен полилей в центъра на тавана до романтично "небе със звезди" с окачен таван и вградени LED лампи.
Тази публикация ще разгледа основните видове осветление за баня, както и за комбинацията им за максимална функционалност в хигиенно-санитарните помещения.

Осветлението може да помогне на човек да се отпусне по време на неговото „пречистване” под душа или докато се наслаждава на любима книга във вана с ароматна пяна. В същото време осигуряването на ярко осветление осигурява оптимален комфорт по време на поставянето на грим и полагането на грижи за личната хигиена.
Когато санитарният фаянс, мебелите за баня, оборудването и декора на помещението не са твърде ярки, тогава светлинните източници могат да бъдат основна фокусна точка.

Ако съществува изобилие от силен, необичаен декор, препоръчително е да се изберат лампи, които са по-незабележими. В някои случаи е по-добре да бъдат дискретни или дори скрити.

banqta plochki led osvetlenie 2018 01

Избирайки осветителните тела и приспособленията към тях, е добре да се помисли как осветлението ще се отрази на интериора, не само във включен, но и в изключен режим.

Някои техники при инсталиране на фоново осветление могат визуално да променят възприятието. Например, таванните светлини може да са снабдени със светодиоди, разположени на тавана по целия му периметър. Ако банята е не е много голяма, достатъчно е да се инсталира в центъра на тавана едно единствено осветително тяло.
От друга страна, в големите бани, за да може осветлението да бъде еднородно, са необходими няколко източника на осветление. Най-добрият вариант, особено ако в банята съществува окачен таван, ще бъде използването на точково LED остветление или халогенни лампи, които са с малък размер и ниска консумация на електроенергия.
Би било страхотно, ако лампите имат регулируем ъгъл на завъртане - това ще им позволи лесно да се въртят в желаната посока, постигайки оптималната комбинация от светлинни лъчи.

banqta plochki led osvetlenie 2018 02

В просторните помещения е възможно комбинация от режийно осветление с прожектори, особено ако таванът е на много нива. За баните с висок таван и класически дизайн е за предпочитане да се използват висящи лампи.

Източник: https://bania24.com